tiistai 7. elokuuta 2012

Nro 64: Aikaiseksi saaminen

En ole päivittänyt tänne ikuisuuteen ja voitte vaan kuvitella miten paljon haluaisin tähän vuodattaa tekstiä kaikesta nyt kesän aikana tapahtuneesta loistavuudesta ja muutamasta ikävyydestä (enimmäkseen on siis ollut kivoja juttuja), MUTTA pidättäydyn tästä ja kirjoitan rajatusti jatkaen 128 Things I like -listaani otsikon osoittamalla asialla. Siinä samalla kun voi kertoa jotain kuulumisia.

Eli siiis

#64: Aikaiseksi saaminen


En ole koskaan ollut hirveän aikaansaava tai hyvin aikatauluissa pysyvä ihminen. Innostun joskus tekemään tehtävälistoja, mutta niille listatut asiat usein epähuomiotta lykkääntyvät jonnekin deadlinen toiselle puolelle ja samalla olen vielä onnistunut unohtamaan muutaman asian, jotka olisi pitänyt hoitaa. Lienee peruja hämmästyttävästä kyvystäni innostua helposti ja uppoutua kivoihin asioihin niin syvästi että kaikki muu unohtuu. Havahtuessa poden musertavan surkeaa omaatuntoa ja pahoittelen kaikille asianomaisille. Kaiken lisäksi olen ahkera arvioimaan päiviä ja ajanjaksoja sen mukaan, mitä olen saanut tehtyä ja ahdistun jos huonoksi arvioidut päivät jatkuvat pidempään.

Mutta tämä kaikki saa tunteen, joka tulee sen jälkeen kun jotain on saanut aikaiseksi, moninkertaistumaan. Ah sitä iloa, kun olen vaikka saanut askarreltua uudet kannet kalenteriin tai luettua pätkän tai harjoiteltua soittoa tai hankittua jotain pitkään tarvitsemaani tai onnistun hankkimaan jollekin hyvän lahjan ajoissa tai tekemään kortin tai mitä vain! Tämä kesä on saanut minut iloiseksi paitsi yksinkertaisesti mahtavien tapahtumien, elävän musiikin ja muun takia myös sen takia, että se on ollut täynnä kesäjuttujen aikaansaamista. Havainnollistan tällä listalla (klikkaa kuva isommaksi):


Eli niin. Kesän To Do -list. Ensimmäisenä löytyy ohje "Ole spontaani (tee ainakin yksi suunnittelematon reissu ja monta suunnittelematonta tekoa)". Check, olen toteuttanut läjäpäin hetken mielijohteita ja viimeisimman suunnittelemattoman reissun tein tänään. Ja oikeastaan mikään ei ole kaduttanut jälkeenpäin! Eli jee.

Tässä kuva spontaanilta rantareissulta jolla myös spontaanisti uimme vaatteet päällä.

Seuraavaksi listalla lukee "Käy festareilla". Aika helppo tehtävä kun jo listan kirjoittaessa tiesin meneväni. Mutta niin, Provinssirock oli loistavuutta niin talkootyön kun keikkojenkin osalta (M83, Bat for Lashes, Eagles of Death Metal, Rise Against, PMMP, Justice..) ja kesäkuun lopulla menin myös Garden Partyyn katsomaan etunenässä Regina Spektoria. Samalla tuli nähtyä kaksi muuta loistavaa aktia (Little Dragon ja The Shins) ja kaiken kaikkiaan molemmat reissut olivat äärimmäisen onnistuneita. Tulevana viikonloppuna on vielä Flow Festival, missä soittaa aivan liian monta suosikkiani. Tässä kuitenkin kaksi kuvaa sieltä Garden Partysta.

Little Dragon...
...ja Regina Spektor
 Kolmanneksi kesän tehtävälista sanoo "Ohjaa ja kuvaa musavideo". Tämä projekti on kyllä vielä kesken mutta sinänsä kyllä melkein aikaiseksi saatu tehtävä koska suurin osa materiaalia on kasassa ja kuvauksista (jotka on siis tehty yleensä jonkun muun toiminnon sivussa) on kyllä vastannut minä itse. Lisää tästä videon valmistuttua!

Sitten on kohta "Tapaa (ainakin lähes) kaikki tärkeimmät tyypit mahd. monta kertaa." No ei kai tässä lisättävää, aika pitkälti on tässäkin onnistuttu. Totta kai on aikatauluja on mennyt paljon myös ristiin, mutta paljon olen ihmisiä tavannut.

Yksi tärkeä.


Ettei kesä menisi pelkäksi hömpötykseksi, listalla oli myös tehtävä "Lue ainakin yksi (1) kirja". Tietenkin olisi pitänyt ehtiä lukea monta, mutta nyt sitten loppukesästä ahmin innoissani Kazuo Ishiguron kirjan Ole luonani aina (alk. per. Never Let Me Go), joka oli siis älyttömän loistava. Suosittelen. Nyt työn alla on Herta Müllerin Hengityskeinu, hyvältä vaikuttaa sekin.

Tässä ollaan loppusuoralla kera Chai Latten.

Luettuani äsken kohdan "Opettele ainakin kaksi (2) uutta taitoa" ajattelin että tämä on mennyt mönkään, mutta nyt tarkemmin ajateltuani opin kesällä ainakin soittamaan jotenkuten kitaraa ja ulkoiluttamaan vanhuksia. Hehe. Myös sitä seuraava listattu tehtävä "Käy mahdollisimman paljon uimassa (myös yöuinnilla!)" vaikutti ensin epäonnistuneelta kiitos huonojen säiden ja hetkittäisen laiskuuden, mutta ainakin kävin hyvin eeppisellä aamuyöuinnilla kaatosateella heinäkuussa, joten se luettakoon jonkinlaiseksi voitoksi. :---D Sen sijaan kohta "Näe auringonnousu ainakin kolme (3) kertaa" ei tuottanut minkäänlaisia vaikeuksia, koska aamuun asti on tullut valvottua kesän aikana varmaan vähintään kymmenen kertaa.

Tämä huippulaatuinen kuva on kännykkäkuva soutuveneestä.

Kesän tehtävälistani viimeinen ohje "Etsi uutta" on myös suosikkini niistä kaikista. Se on paitsi inspiroiva, myös paljon aikaansaamisen ilon tunnetta aiheuttanut kohta. Tänä kesänä olen nimittäin ensimmäistä kertaa mm. käynyt (kunnolla) festareilla, ollut kaveriporukalla mökillä, käynyt kerrostalon katolla, lanittanut, maalannut seinää pakettiauton katolta, kirjoittanut onnistuneesti päiväkirjaa monta kuukautta putkeen, tanssinut pilkkuun asti useita kertoja, juossut alasti sateessa, pelannut mölkkyä ja paljon muuta. Uutta musiikkia, uusia tuttavuuksia, uusia elokuvia ynnä muita vastaavia on myös tullut kerrytettyä paljon, enkä voisi olla kesääni yhtään tyytyväisempi. Ja reilun viikon vielä ehtii!

Loppuun vielä yksi biisi bändiltä, jota ryhdyin kuuntelemaan vasta tänä kesänä ja jonka näen livenä viikonloppuna jeah!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti