lauantai 2. marraskuuta 2013

Kirjoittamisen ja kaikenkarvaisen kivan kuukausi

Marraskuu on alkanut! Se tarkoittaa monen montaa asiaa. Alkanut kuu on esimerkiksi kirjankirjoituskuukausi NaNoWriMo, viiksienkasvatuskuukausi Movember, kiireinen pikkujoulukausi, vuoden toiseksi viimeinen kuukausi (eli "mitä vielä on tehtävissä tälle vuodelle"-kuukausi) ja niin edelleen. Minulle marraskuu on tänä vuona mainittavan merkityksellinen, koska lokakuun loppuminen päätti kuukauden jatkuneen työurakan ja myös koulu (tässä tapauksessa lukio) sattuu olemaan pulkassa. Juhlallisesti sanottuna marraskuun myötä olen elämän risteyspaikassa, arkisemmin muotoiltuna minulla on nyt enemmän vapaa-aikaa kuin todella pitkään aikaan. Luonnollisesti olen jo nyt täyttänyt vapautuvan ajan isolla kasalla tehtävää. Ja näin kolmelta aamuyöllä täytyy olla oikea hetki kirjoittaa kasan antimet julkisesti ylös.

Tähän väliin laadukas kuva.

Mopatessani läpi lokakuun ehdin tosiaan kaavailla vaikka mitä tärkeää toteutettavaa seuraavalle  kuukaudelle. Joidenkin tovereiden NaNo-suunnitelmista ja omista kevään hakuhaaveista inspiroituneena päätin marraskuun ainakin olevan kirjoituskuukausi. Fiktion kirjoittaminen ja etenkin ison sanamäärän fiktion kirjoittaminen ei kuitenkaan tuntunut omalta tai tähän hetkeen sopivalta, joten päätin, että herättäisin ainakin tämän blogin henkiin, kirjoittaakseni edes jotain. Jotain kivoista aiheista. Ajatukseni oli esimerkiksi kirjoittaa musiikista, jota ei tule herkästi muiden kanssa jaettua, ja tehdä "kuvakeskiviikko"-merkintöjä, joissa olisi joko itse tuotettuja tai omaa tekemistä inspiroivia muiden tekemiä kuvia (kuvien kirjo suunnilleen välillä valokuvat - piirustukset - maalaukset). Lisäksi haaveilin kolumnia muistuttavien, itse kuvitettujen tekstien kirjoittamisesta. Jaaaaa parista muusta. Suuret on suunnitelmat, mutta tähän väliin olen itseäni ja tekemisen määrää kohtaan realistinen ja totean, että joku noista saattaa ehkä toteutua, mutta ensisijaiseti pyrin vain kirjoittamaan tänne edes JOTAIN vähintään kerran viikossa.

Näköjään jatkan näillä laadukkailla kuvilla.Marraskuu sattuu olemaan myös joulukuuta edeltävä kuukausi, mikä merkitsee paitsi pikkujouluja (aion muuten ensimmäistä kertaa elämässäni järjestää yhdet), myös sitä, että valmistumisjuhlani ovat lähempänä kuin uskonkaan (5.12., ei kaukana ollenkaan). Eli voin nimetä tämän aikajakson myös mekonmetsästysmarraskuuksi! Ah, mikä mahtava tekosyy kerrankin omistautua selaamaan noita vaatekappaleita antaumuksella sekä livenä että internetissä. Paneutumista tarvitaan, sillä pientä harmia tällä hetkellä aiheuttaa esimerkiksi se, ettei melkein missään verkkokaupoissa voi etsiä mekkoa sen mallin mukaan hinta-, väri- ja tyyppibarometrin sijaan tai lisäksi. Mielessäni selkeimpänä ajatuksena mekosta on nimittäin se, millainen leikkaus siinä pitäisi/kannattaisi olla. Ehkä. Semmoinen klassinen, about A-linjainen, korkean vyötärön omaava mekko jossa on mukavasti helmaa. Mielellään hihat. Jos tiedätte tällaisiin erikoistuneen verkkokaupan, saa kertoa (kunhan se ei ole ihan hirveän hintava). Se hassu hattukin pitäisi toki ostaa, ja kenkiäkin voisi harkita. Huhhuh, heittäydyinpä turhamaiseksi. Ajattelin sallia tällaisen itselleni, koska en koskaan metsästänyt mekkoa rippijuhliin tai Wanhojen tansseihin.

Tässä ollaan ehkä jo lähellä.

Sitten oli vielä kaikennäköistä muuta missiota, kuten enemmän lukeminen, kaikken kavereiden näkeminen, kämpän suursiivous ja marraskuun lopussa olevan keikan settilistan koonti ja harjoittelu. Näiden suunnitelmien väliin ja tielle pakkaa sekoittamaan tulee kuitenkin vihoviimeinen (yeah right) kouluprojekti, jossa suuntaan Strasbourgiin leikkimään europarlaamentikkoa vaasalaisten ja muiden eurooppalaisten nuorten kanssa. Pitäisi kuulemma keksiä, miten ihmiset saadaan äänestämään EU-vaaleissa. He. He. No mutta on ohjelmassa onneksi myös keskiaikaista linnaa ja vapaa-aikaakin! Ei tuo siis huono asia ole ollenkaan. Joo. Jee.

Tämmöistä. Mainio marraskuu. Toivottavasti.

2 kommenttia:

 1. HURRAA!
  hyviä kirjoitteluhetkiä!
  ja nnätti mekko ♥
  mä en oo montaa tuhatta sanaa jälessä viel.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huraa ja samoin takaisin! On kyllä melkoisen hatunnoston paikka jos oikeasti pysyt tahdissa jolla saavutat sen sanamäärän :0 Pidän peukkuja!

   Ja eikö oo. Mutta tossakaan ei vielä oikea väri. Ja oli joku kaukainen kallis amerikkalainen nettikauppa yy.

   Poista